Waterdetector

Hoe vind je de diepte van een waterader?

Wil je weten hoe je de diepte van een waterader efficiënt kunt berekenen? Dit maakt deel uit van de fundamentele kennis die een goede grondwaterzoeker moet hebben. Hoe vind je de diepte van een waterader? Het antwoord is eenvoudig: onze GER River F detector maakt uw werk eenvoudiger. We hebben ook een paar tips om het meeste uit dit model te halen.

hoe de diepte van een waterader te vinden

 

Hoe de diepte van een waterader te vinden: praktische toepassing

Plaats de operator eerst van noord naar zuid. Hiermee kun je ionische velden detecteren. Dit is straling van artesische en ondergrondse putten. Ons GER River F-apparaat biedt u het voordeel dat u ze altijd kunt vinden, ongeacht de aard van de bodem. Na verloop van tijd vermengden deze ionische velden zich en kwamen ze in contact met de bodem. We moeten echter rekening houden met verschillende factoren: de samenstelling van de bodem, het bodemtype en de regelmaat van de magnetische noord- en zuidlijnen.

Vervolgens moet je de zoekrichting bepalen. Om dit te doen, gebruik je de punten van het kompas om je een nauwkeuriger doelbereik te geven. De volgende stap is het traceren van het signaal gedurende de tijd die het apparaat nodig heeft om rond te draaien. Als het lukt om om te draaien, betekent dit dat het waterdepot is gepasseerd.

Als je eenmaal hebt vastgesteld waar het water is, hoef je alleen nog maar de diepte te meten. Open eerst een hoek van 45° vanuit het midden van het doel. Rechts of links, net wat je wilt. Loop totdat de machine draait. Zodra het omgedraaid is, meet je de afstand van het midden van het doel tot het punt waar je apparaat omdraait. Vermenigvuldig vervolgens de verkregen afstand met de coëfficiënt 10. Dit resultaat komt overeen met de diepte. Laten we een voorbeeld bekijken om dit te illustreren. Als de verkregen afstand tussen het doel en het draaipunt 12 meter is. We vermenigvuldigen dit resultaat met 10. Dit geeft een totale diepte van 120 meter. De keuze is aan jou!

Geïnteresseerd in een grondwaterdetector? Ontdek ons volledige assortiment op onze website.