Metaaldetectoren

Metaaldetectoren België: Inventum Detector de specialist

Ben je een professionele, amateur of beginnende goudzoeker? Dus je bent op zoek naar een

metaaldetector

in België die aan je verwachtingen voldoet? Wacht niet langer, dankzij

Inventum Detector

kunt u kiezen uit een breed assortiment modellen. Ze zijn verkrijgbaar van verschillende merken en zijn geschikt voor alle soorten onderzoekers. Bovendien krijg je advies van topkwaliteit van professionals op het gebied van metaaldetectie.

Metaaldetector België: waarom?

In eerste instantie kunnen metaaldetectors je helpen bij het vinden van munten, zoals je zou verwachten. We weten bijvoorbeeld allemaal dat metaaldetectors erg populair zijn voor het vinden van verloren schatten in het zand aan zee. Sommige zijn echter veel efficiënter. Je kunt dus overschakelen van munten naar goud, zilver of edelstenen. In die zin hangt alles af van je detector. Sommige detectors hebben zelfs een krachtigere radar die onderscheid kan maken tussen metalen. Dus door hun grootte en het ionenveldsysteem kunnen de detectoren de positie van het doelwit meer of minder nauwkeurig interpreteren, afhankelijk van hun vermogen.

Voor wie zijn metaaldetectoren in België bedoeld?

Aan iedereen! Elke detector heeft zijn eigen kenmerken. In die zin kun je een detector hebben die meer of minder complex is in het gebruik, maar ook meer of minder nauwkeurig, afhankelijk van je niveau. Dus of je nu een beginner, hobbyist of fervent metaaldetectorgebruiker bent, op inventumdetector.be vind je zeker wat je zoekt.

Hoe kan ik metalen vinden in België?

Om u te helpen de juiste detector voor u te vinden, gaat u ten slotte naar
inventumdetector.be
. Je kunt dus profiteren van kwaliteitsproducten en professioneel advies om je te helpen de beste keuze te maken.

Inventum detector maakt het je gemakkelijk om de detector te vinden die je zoekt: onze selectie bevat metaaldetectors beschikbaar in België in verschillende categorieën. Gaatjes, goudklompjes of andere schatten – wat je ook zoekt, je vindt de juiste detector.

 • Van
  metaaldetectoren
  tot
  grondradar
  tot
  gouddetectoren
  Inventum detectors biedt u een zeer uitgebreid assortiment: er is een detector voor elke goudzoeker. Terwijl sommigen de voorkeur geven aan ergonomie, geven anderen de voorkeur aan kracht. Daarom bieden we je zo’n ruime keuze aan toestellen.
 • Onze detectors worden geleverd met de juiste apparatuur voor de klus: een goede detector is meer dan een enkel apparaat. De best presterende modellen combineren vaak verschillende elementen.
 • Onze productbladen zijn uitgebreid en geven je een volledig overzicht van de functies van onze detectoren: een beginner kan onze apparaten er perfect mee gebruiken. In onze gegevensbladen wordt ook gesproken over instelbare parameters.

Waar kan ik goud vinden in België?

Hoewel België niet een van de grootste goudproducenten van Europa is, heeft het wel verschillende goudsites. Volgens deskundigen vertoont de geologie van het terrein een aantal overeenkomsten met die van Frankrijk en Duitsland. Rivieren zoals de Amblève bieden goede mogelijkheden dankzij hun goudhoudende alluvium. De gemeenten van de Hautes-Fagnes bieden ook goede plekken. Prospectie in Longfaye, Jalhay of Ovifat zou wel eens een paar goudklompjes kunnen opleveren.

Wat kun je verwachten te vinden met een metaaldetector?

Er zijn verschillende types metaaldetectors op de Belgische markt, met verschillende boordsystemen. De aard van je vondsten hangt dus in de eerste plaats af van het type prospectieapparatuur dat je gebruikt. Met een gepulseerde inductiedetector heb je bijvoorbeeld meer kans om goudklompjes te vinden. Omdat dit model zowel zeer gevoelig als zeer discriminerend is. Dus met de juiste instellingen kan hij zijn zoektocht beperken tot goud.

Als je daarentegen kiest voor een VLF-detector of detector met een zeer lage frequentie, is de kans groter dat je metalen of magnetische voorwerpen tegenkomt. Hoewel de vondsten bescheidener lijken, kun je hier misschien wel zeldzame bronzen of koperen stukken vinden. In sommige gebieden kun je begraven munitie of andere artillerievoorwerpen tegenkomen. Daarom is dit type metaaldetector een van de meest gebruikte door amateurzoekers.